Élj át egy egyedülálló pihenést szeretteiddel!

A viszonylag rövid távolság Magyarország és Tirol között (500 km) az egyik előnye ennek a csodás, és sok örömet tartogató, üdülési célpontnak. Mi több, Tirol 3 országgal határos : Németország, Olaszország és Svájc, amely egy jó lehetőség arra, hogy rövid kirándulásokat tegyenek a szomszédos országokban. Az Alpok hóbiztos sípályái között a családosok, a kezdők és az extrémek is megtalálják a számításukat, rengeteg lejtők, kék, piros vagy fekete pályák között válogathatnak. Ülőszékes-, csákányos-, tányéros liftek és libegők várják mindenhol a síelőket, anélkül hogy hosszú sorokat várnának a felvonókra, így még élvezhetőbb itt a síelés, szánkózás, snowboardozás.

 

Tirol leginkább a hegyi sportokat kedvelők körében népszerű, bár festői szépségű városai mindenkit elbűvölnek. A sportolást tekintve télen igazi síparadicsommá válik Tirol csaknem egész  területe, egyébként meg túrázók, sárkányrepülősök, vadvízi evezők és biciklisek által is kedvelt régió. Tirolban található Kühtai 2020 méterrel a tengerszint felett fekszik.Ausztria legmagasabban fekvő sífalujában rengeteg hóval számolhatunk. Ugyancsak itt található az ország legmagasabban fekvő síkunyhója: a Stubaii glecseren 3150 méter magasan működik a  Jochdohle, egy modern épületbe bújtatott klasszikus hegyi étterem.  

     

A legbátrabb síelők és snowboardosok, a Tirolban található Mayrhofen Harakiri-sípályáján tehetik próbára tudásukat. 78 %-os esésével, ez a lesiklópálya számít Ausztria legmeredekebb, karbantartott sípályájának. A kihívásokat kedvelő síelők különösen nagyra értékelik a Salzburg tartománybeli Obertauernban található Gamsleiten két sípályálya, amely Ausztria legmeredekebb buckás pályája. Legmagasabb pontja a 3797 méter magasra nyúló Großglockner hegycsúcs a Magas-Tauern hegységben.

A Salzburg tartományban fekvő Brambergnél 14 kilométer hosszú szánkópálya várja a kikapcsolódásra vágyókat. A Pfeifferköpflről induló pálya, Ausztria leghosszabb éjszakai világítással rendelkező szánkópályája. A sífutás kedvelői a Salzburg tartományban található Kitzsteinhorn gleccseren, majdnem egész évben hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek: a 3 kilométer hosszú pálya, Ausztria legmagasabban fekvő sífutópályája, 2900m – 3000m

Ha kultúrára várunk, Tirolban abban sincs hiány, számos múzeum őrzi az egykori Tirol emlékeit és persze színházak tömkelege várja a színdarabokat kedvelőket.

Innsbruckba nem hagyható ki a Hofkirche épülete, melyben híres uralkodói bronzszobrok kaptak helyet, aztán a Tiroli Császári Vadászmúzeumot, az állami múzeumot, az Ambras kastélyt vagy az Óriás körképfestményt.
Kufsteinben .......feltöltés alatt


CZA TiROL TRAVEL ajánlatai: szállás Ausztriában Tiroli Szilveszter, szállás Ausztriában Tiroli panziókban, szállás Ausztriában apartmanokba sí-szünet idején, szállás Ausztriában 3 vagy 4 csillagos szállodákban, szállás Ausztriában gyógy- és wellness ajánlatokkal. És mindez, a legkedvezőbb árakkal, csak nálunk…. tehát ne gondolkodj, Ausztria rád vár!!!!

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek