Látogatnivalók Tirolban

Tirol


Ballon Festival -Tirol 2011 

Kufstein – városnézés, várlátogatással. A komor vár falai között valaha sok magyar szabadsághős is raboskodott.

Kössen - Tirol északi részén, az osztrák-német határon található közepes méretű síterep, két hatalmas hegy, a Wilder Kaiser és a Zahmer Kaiser árnyékában megbúvó, csodálatos völgyben. 

30 kilométeres pályarendszert 10 felvonóval. Közepes méretű, családias helyről van szó, sok széles, kellemes pályával. A völgyből egy hatszemélyes kabinos visz fel 1500 méterre, ahonnan egy ülőssel lehet elérni az 1800 méteres csúcsot. A leghosszabb pálya 7 kilométeres, 1000 méteres szintkülönbséggel. Szép gyerekparkot építettek (Sunny Kids Park), ahol játékos keretek között tanulhatnak meg síelni a legkisebbek. Kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a tubing pálya!
Tirolnak ezen a részén télen nem lehet gond a hóviszonyokkal, ez természetesen a hóágyúrendszernek is köszönhető. A pályák kezelése a jól megszokott nyugat-ausztriai színvonalon megy. 
Amit még érdemes megemlíteni, hogy Kössen környékén majdnem 150 km sífutópálya várja a sportolókat, szebbnél-szebb helyekre lehet sífutóléccel eljutni.

Walchsee – itt találjuk a Zachmer Kaiser nevezetű, közepes méretű síterepet, Walchsee tópart felett, 660-1200 m magasságon. Középhaladók és gyerekes családok számára ajánlatosak ezek a sípályák, egy része hóágyúzható, 10 kisebb- nagyobb húzós felvonó műkődik.



Alpbachtal  Tirol szívében fekvő hangulatos menedék a téli sportok szerelmeseinek. 45 km sílesiklópálya családosoknak és kezdőknek is ideális. 20 liftszerkezet, 600-2025 m közötti pályák, 35 km-es sífutópálya, 2 szánkópálya, 100 km-es túraút, ló húzta szánkózás, esti kirándulás fáklyafényben, snowboardozási-, korcsolyázási-, curlingezési- lehetőség gondoskodik az Ön sí-hetéről! Ezek mellett úszás, szaunázási lehetőség fedett uszodában. És nem utolsó sorban hangulatos éttermek, diszkók, kocsmák, mulatók, snow-bárok várják Önt!!!

Brixen im Thale – királyi sí-élvezeta Kitzbüheli Alpok szívében található a legnagyobb egybefüggő síparadicsom, a legmodernebb hóágyúkkal felszerelve. Ezenkívül terjedelmes sífutópálya-rendszer és álomszép látványt nyújtó magaslati pályák várják a téli sportok szerelmeseit. 279 km sípálya (13 km kivilágított), 7,5 km kivilágított szánkópálya, 91 felvonó, és lift és egy rendkívül széles szabadidő-tevékenység kínálat, tiroli hangulat valamint rengeteg étterem és vendéglő biztosít határtalan szórakozást.

Neuschwanstein kastély – Pöllat - szakadék magányos szikláján épült, szinte lebegő, kastély. A kastélyok kastélyának nevezett épületegyüttes pompásan berendezett, belső termeinek látogatása.

Linderhof-i kastély - II. Lajos egyetlen befejezett kastélya, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épült, neorokokó stílusban.
Garmisch-Partenkirchenen - Bajorország legismertebb üdülőhelye, ahol a Bajor-Alpok csúcsa, a 2965 m magas Zugspitze felejthetetlen élményt nyújt
Innsbruck – városnézés: Mária Terézia utca, diadalív, Aranytetõ, várostorony, Hofkirche, Hofburg
Schwaz – látogatás az egykori ezüstbánya különleges földalatti bányamúzeumában. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt, Schwaz pedig Ausztria második legnagyobb városa.
Inn völgye - a völgy felett már messziről jól látszik Tratzber gyönyörű fekvésű, reneszánsz várkastélya. Belső termei gazdagon berendezettek.
Wattens - a városkában meg tekinthető a világhíres Swarovski birodalom bemutató területe a "Kristályvilág", amely egy hatalmas méretű emberfej alatt került elhelyezésre egy parkban. A látogatás alkalmával, apró betekintést nyerhetnek a gyártási munkálatokba és felkereshetik a gyár mellett található Swarovski múzeumot is. Egy egészen különleges világ megismerésére van lehetőség, a csiszolt üveg (kristály), és drágakő birodalom bemutatásával. Maga a bemutató "terem" különleges módon egy dombba építve, külsőleg is különleges megjelenési módon van kialakítva.Saját, ingyenes autóparkoló áll rendelkezésre. Belépő bankkártyával fizethető. Egy Shop-ban vásárolni is lehet. Belül büfé, kávézó is rendelkezésre áll.

Krimml vízesés - Európa legmagasabb vízesése.
Kaprun - speciális buszokkal, liftekkel juthunk el a 2100 méter magasságban található alpesi tórendszerhez. Kb. 3 órás, látványos program 





 CZA TiROL TRAVEL  ajánlatai: szállás Ausztriában Tiroli Szilveszter, szállás Ausztriában Tiroli panziókban, szállás Ausztriában apartmanokba sí-szünet idején, szállás Ausztriában 3 vagy 4 csillagos szállodákban, szállás Ausztriában gyógy- és wellness ajánlatokkal. És mindez, a legkedvezőbb árakkal, csak nálunk…. tehát ne gondolkodj, Ausztria rád vár!!!!